Hoe snel ontnuchteren van alcohol

Het geheim waardoor we net zo snel weer nuchter worden als we dronken worden wil iedereen wel weten. Maar helaas bestaat er niet zoiets als een wonderdrankje. Wel hebben we enkele tips die toch wel redelijk goed zullen werken. Deze tips zullen jou helpen met het snel ontnuchteren. Je moet er zoals ik al noemde geen wonderen van verwachten maar ze zullen zeker wel helpen.

Neem een anti kater pil

Een anti kater pil heeft meestal asparagine als hoofdbestanddeel, asparagine staat bekend om zijn bloedzuiverende effecten en zijn vermogen om gifstoffen af te breken. Wanneer je dus tijdens het drinken deze pil inneemt zal de alcohol sneller afgebroken worden en uit het bloed worden gezuiverd, zo ben je dus ook veel sneller van de negatieve effecten van alcohol af en helpt het zo bij het sneller nuchter worden.

anti kater pil premulon

Snel ontnuchteren met Premulon anti kater middel

Drink de alcohol gespreid over de avond

Wanneer je enorm veel alcohol in een keer consumeert ben je ook in één keer enorm dronken, hierdoor duurt het ook veel langer voordat je weer nuchter bent. Wanneer jij het nuttigen van alcohol over avond verspreid blijft de mate van dronkenschap te overzien en is snel ontnuchteren ook een stuk makkelijker.

Eet iets met veel koolhydraten

Wanneer je na of tijdens het drinken een flinke maaltijd nuttigt kan dit de alcohol opnemen en er zo voor zorgen dat het niet in jouw bloed komt en je dus sneller nuchter worden kunt. Waarschijnlijk ken jij de drang naar vet ongezond eten tijdens het nuttigen van alcohol wel, en het is dus wel slim om dit dan te doen want het is jouw lichaam die vraagt om calorieën om hiermee de alcohol op te nemen.

Drink vooral bier en wijn

Bier en wijn zijn zoals je misschien wel weet de milde varianten onder alle soorten alcohol. Deze bevatten een lager percentage alcohol dan sterkedrank bijvoorbeeld, hierdoor zal je minder snel dronken en is het dus ook makkelijker om snel weer nuchter te worden. Ook met champagne moet je oppassen, aangezien de bubbels ervoor zorgen dat de alcohol sneller in jouw bloed wordt opgenomen.

Drink regelmatig water

Water is een wondermiddel wanneer het aankomt op het snel ontnuchteren. Drink water voordat je begint aan de alcohol, tijdens het drinken en hierna of voordat je naar bed gaat. Op deze manier voorkom je niet alleen uitdroging, wat hoofdpijn voorkomt maar je zult ook minder last hebben van de alcohol en je bent sneller nuchter.

Met deze tips wordt snel ontnuchteren van alcohol een eitje, maar laat dit geen excuus om jezelf maar altijd helemaal dronken te drinken. Al ben je met deze tips misschien sneller nuchter, alcohol blijft schadelijk en iets wat je niet iedere avond veel moet drinken. Maar af en toe losgaan moet geen probleem zijn, genieten is ook een belangrijk onderdeel van het leven. En met deze tips kun je genieten zonder veel last van de negatieve gevolgen te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *