Het ideale vrouwelijke kapsel voor fijn haar

Het ideale vrouwelijke kapsel voor fijn haar

Vaak wordt bij de kapsalon nog het volgende gevraagd door een vrouw: Kan je mijn haar hetzelfde doen als bij deze persoon? Dit is vaak een logische vraag, maar erg lastig om uit te voeren. Het uiteindelijke resultaat van je kapsel hangt namelijk voor een groot deel af van welke type haar je precies hebt. Veel vrouwen beschikken over fijn haar en willen soms eens wat anders proberen. Dit kan vaak erg lastig zijn voor velen.

De ene persoon heeft nu eenmaal fijn haar en de andere persoon moet het doen met krullen. Soms is het zeker mogelijk om je haartype iets te veranderen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van een stijltang om je krullen te laten verdwijnen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een krultang als je stijl haar hebt.

Toch blijft het in de meeste gevallen lastig om je eigen haartype volledig te laten verdwijnen en een nieuw kapsel aan te nemen. Daarom zoeken wij voor jou uit welk soort kapsel het beste bij jouwe fijne haar past!

Wat moet je nu precies met dat fijne haar?

Veel vrouwen beschikken over fijn haar en hier zijn gelukkig genoeg mogelijkheden voor om er iets moois van te maken. Als je over veel haar beschikt is het aan te raden om je haar te laten knippen in laagjes die perfect in elkaar overlopen. Ga hierbij voor een gemiddelde lengte, iets over je schouders. Kijk er wel voor uit dat ze je haar niet in slechts 2 lengtes knippen, hierdoor kan je een soort paddenstoelenkapsel krijgen en dat wil je natuurlijk niet.

Wie over kort, maar fijn haar beschikt hoeft echt niet meteen naar de haar extensions te grijpen. Een bob staat bijvoorbeeld al heel goed bij dit haartype. Vraag je kapper om veel texturen in je haar te knippen, hierdoor zal het voller lijken. Je kan er natuurlijk altijd nog voor kiezen om een pony toe te voegen aan je kapsel. Het is namelijk zeker niet zo dat je bij een bob geen pony kan hebben. Hierdoor zal je bob meteen een stuk zachter staan en ligt de focus er minder op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *