De vreugde van de zwangerschap

Ik weet dat dit vast een veelgehoorde klacht is maar op mijn buik, waar mijn striae zit heb ik de laatste week een jeuk die gewoon te erg is voor woorden, en ik kan er echt niet meer tegen! En op mijn heupen heb ik rare bultjes die ook enorm irriteren. Het hoort allemaal bij de zwangerschap dat weet ik, maar heeft er iemand suggesties om de jeuk en irritatie te verlichten? Ik heb al cacao boter geprobeerd en verschillende soorten azijn. Ik heb door deze jeuk erg moeite om in slaap te vallen omdat ik telkens de neiging heb om me te krabben om een andere houding te zoeken vanwege die pijnlijke bultjes. Mijn zus adviseerde me een antihistaminicum neusspray te proberen om me te helpen in slaap te vallen. De eerste twee nachten had ik het idee dat het wel iets deed maar dat werkt nu ook niet meer. Heeft iemand hier wat tips voor mij?

Ik ben 36 jaar en in blijde verwachting van mijn eerste kind. Ik heb nou niet  het beste afweer systeem en ben daarom eigenlijk best wel veel ziek. Normaal ga ik elke jaar daarom naar de dokter voor een griepprik, en was ik eigenlijk van plan om dit nu ook gewoon te doen. Toen ik het er over had met een kennis van mij op zwangerschap gymnastiek vertelde ze mij dat ik dat vooral niet moet doen omdat vaccinaties heel slecht kunnen zijn voor de foetus. Dat het verschrikkelijke effecten kunnen hebben zoals autisme, het syndroom van Down of dat zelf kan leiden tot een te vroege geboorte of een doodgeboren kind. Ik las er wel iets over op Internet, maar op een Amerikaanse site die mij toch erg paniek-zaaierig overkwam. Maar ik wil het natuurlijk wel zeker weten. Kan ik gewoon naar de dokter voor de griepprik, of moet ik maar een jaartje overslaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *